Aangepaste vakantiehuizen in Nederland en heel Europa
Boek uw aangepaste vakantiehuis online
Zoek op plaatsnaam of huiscode

Uw persoonlijke
reisadviseur:

Jolien Huijgen

ContactSchrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam
E-mailadres  
Ster Voeg deze website toe
aan uw favorieten


Deze website wordt duurzaam gehost

aangepaste vakantie voor mensen met beperking

Vakantie voor mensen met lichamelijke beperking.

Op vakantie met beperking. Heeft u een lichamelijke beperking en wilt u toch ontspannen op vakantie? Op de website www.aangepaste-vakantiehuizen.nl staan enkele honderden vakantiehuizen, vakantiewoningen, bungalows en villa's voor mensen met een lichamelijke beperking. Op deze websites vindt u ook tips over op vakantie gaan met een beperking en maatschappelijke organisaties die informatie geven over het op vakantie gaan met een beperking. Of u nu alleen een vakantiewoning zoekt zonder drempels of een volledig aangepast vakantiehuis met hoog/laag bedden. Ook indien u een beperking hebt, kunt u genieten van een onbezorgde en aangepaste vakantie in één van onze rolstoelvriendelijke of volledig aangepaste vakantiewoningen, bungalows of villa's. U zoekt uw aangepaste vakantiewoning, bungalow of villa in Nederland of elders in Europa op onze website online. Boek bijvoorbeeld een aangepaste vakantiewoning of bungalow in Drenthe, Overijssel, Gelderland, Zeeland, Brabant of Limburg.

Hoe zoekt u een aangepaste vakantiewoning die geschikt is voor een vakantie met uw beperking?

Indien u op zoekt gaat naar een aangepaste vakantiewoning die past bij uw beperking, is het belangrijk om eerst voor uzelf op een rij te zetten waar deze aangepaste vakantiewoning of bungalow voor u en uw eventuele reisgenoten aan moet voldoen. U wilt tenslotte genieten van een zorgeloze aangepaste vakantie. Zoekt u bijvoorbeeld een aangepaste vakantiewoning op een vakantiepark of juist niet?  Gaan er huisdieren mee op uw aangepaste vakantie? In hoeverre moet de vakantiewoning aangepast zijn om zorgeloos op vakantie te kunnen gaan? Wat is het budget wat u ter beschikking heeft voor uw aangepaste vakantie?  Moeten er eventueel bepaalde hulpmiddelen bijbesteld worden die niet in de aangepaste vakantiewoning aanwezig zijn?  Heeft u tijdens uw aangepaste vakantie bepaalde zorg nodig en moet die zorg voor u georganiseerd worden? Indien u een lichamelijke beperking hebt en op vakantie wilt, zijn dit vragen die beantwoord moeten zijn voor u op vakantie gaat en een aangepaste vakantiewoning, bungalow of groepsaccommodatie boekt. Alleen de vraag welke hulpmiddelen u eventueel moet bijbestellen tijdens uw vakantie is natuurlijk afhankelijk van welke hulpmiddelen er al in de vakantiewoning aanwezig zijn. Denk hierbij aan het eventueel bijbestellen van een hoog/laag bed, tillift, douchestoel, rollator, rolstoel of scootmobiel voor het verblijf op uw vakantie adres.

Aangepaste vakantiewoning op vakantiepark boeken.

Indien u een beperking hebt en uw aangepaste vakantie op een vakantiepark of bungalowpark wilt boeken, is het niet alleen verstandig om te onderzoeken of de aangepaste bungalow of vakaniewoning op het vakantiepark aan uw specifieke wensen voldoet maar ook of het vakantiepark zelf voldoende rolstoeltoegankelijk is en of de voorzieningen op het park ook gebruikt kunnen worden door mensen met een lichamelijke beperking of mensen die rolstoelgebonden zijn. Is het restaurant of de supermarkt bijvoorbeeld wel goed rolstoel toegankelijk?  Indien er een zwembad op het vakantiepark is, is het vakantiepark toegankeliijk voor rolstoel bezitters en mensen met een beperking?  Uit ervaring weten wij dat veel restaurants en supermarkten op vakantieparken en bungalowparken met een aanbod aangepaste accommodaties ook rolstoelvriendelijk zijn en geschikt voor een aangepaste vakantie. Anders is het met de toegankelijkheid van de zwembaden op de vakantieparken en bungalowparken. Veel van deze zwembaden zijn wel rolstoel toegankelijk maar het bad zelf niet. Gelukkig zijn er zwembaden waar u wel met een beperking terecht kunt en waar u tijdens uw aangepaste vakantie van het zwembad, binnen uw fysieke mogelijkheden, gebruik kunt maken. 

Aangepaste vakantiewoning of bungalow boeken met eigen parkeerplaats.

Indien u mindervalide bent en voor het vervoer afhankelijk bent van de eigen auto, is het belangijk dat u een aangepaste vakantiewoning of bungalow met eigen parkeerplaats boekt. En natuurlijk moet die eigen parkeerplaats direct bij de aangepaste vakantiewoning of bungalow liggen. De parkeerplaats moet ruim genoeg zijn en u moet,  met of zonder hulpmiddelen, eenvoudig in de auto in- en uit kunnen stappen. De auto en een eigen parkeerplaats bij de vakantie accommodatie zijn voor het slagen van een aangepaste vakantie vaak noodzaak!  Bij onze particuliere, aangepaste vakantiehuizen zal er in 99 van de 100 gevallen een eigen parkeerplaats bij de vakantiewoning aanwezig zijn. Indien u echter een aangepaste vakantie boekt op een vakantiepark of bungalowpark is het lang niet altijd zeker dat er direkt bij de bungalow of vakantiewoning een eigen parkeerplaats aanwezig is. Een eigen parkeerplaats verhoogt zeker het vakantieplezier bij uw aangepaste vakantie.

Verzeker uzelf daarom altijd dat, indien u een aangepaste vakantie op een vakantiepark of bungalowpark boekt, er een eigen parkeerplaats bij de bungalow of vakantiewoning hoort. Op onze website aangepaste-vakantiehuizen.nl staat dat in de meeste gevallen goed omschreven. 

In aantal aangepaste bungalows en vakantiewoningen staan al hoog/laag bedden.

Bent u voor uw aangepaste vakantie aangewezen op een hoog/laag bed?  In een aantal van onze aangepaste bungalows en vakantiewoningen staan al hoog/laag bedden. En in een paar accommodaties staat standaard een tillift. Heeft een u een aantrekkelijke vakantiewoning gezien maar ontbreken daar bepaalde hulpmiddelen, zoals een hoog/laag bed?  In de meeste gevallen is er in de aangepaste of mindervalide vakantiewoning of bungalow plaats voor een hoog/laag bed. In principe kunnen de meeste hulmiddelen gehuurd worden en op uw vakantie adres bezorgd worden. Zo kan iedere aangepaste vakantie en vakantiewoning op maat worden samengesteld. U boekt uw aangepaste vakantiewoning of bungalow ook met hoog/laag bed, online. Indien u een aangepaste bungalow of vakantiewoning met hoog/laag bed op een bungalowpark of vakantiepark boekt en er meerdere types aangepaste accommodaties op dit park zijn, is het verstandig te controleren of u daadwerkelijk de juiste accommodatie hebt geboekt.

Berging voor scootmobiel, rolstoel of rollator.

Indien u in verband met uw lichamelijke beperking tijden uw vakantie afhankelijk bent van rolstoel, rollator of scootmobiel, is het prettig als er bij de aangepaste vakantiewoning of bungalow een schuur, berging of andere ruimte aanwezig is waar u uw rolstoel, rollator of scoootmobiel tijdens de aangepaste vakantie kunt stallen. Bij de omschrijving van de meeste aangepaste vakantiewoningen en bungalows staat vermeld of er een berging voor scootmobiel, rolstoel of rollator bij de accommodatie zit en of er een stroomvoorziening is. Ook indien u tijdens uw aangepaste vakantie afhankelijk bent van rolstoel, rollator of scootmobiel is er een geschikte vakantiewoning of bungalow voor u beschikbaar. Zowel op een bungalowpark of vakantiepark als bij een particulier. Een beperking hoeft met de juiste accommodatie en hulpmiddelen geen beperking tijdens uw vakantie te zijn.