Aangepaste vakantiehuizen in Nederland en heel Europa
Boek uw aangepaste vakantiehuis online
Zoek op plaatsnaam of huiscode

Uw persoonlijke
reisadviseur:

Jolien Huijgen

ContactSchrijf u in voor onze nieuwsbrief

Naam
E-mailadres  
Ster Voeg deze website toe
aan uw favorieten


Deze website wordt duurzaam gehost

Aangepast huis boeken

Het boeken van een aangepast vakantiehuis gaat via een aantal eenvoudige stappen.

Dit zijn de 3 stappen voor het boeken van een aangepast vakantiehuis.

Als u een aangepast vakantiehuis in een bepaalde periode hebt uitgezocht, klikt u op "nu reserveren".
Er verschijnt dan een reserveringsformulier met daarop de gegevens van het aangepaste vakantiehuis, de door u geselecteerde periode (ook de aankomsttijd en vertrektijd) huurprijs en de totale kosten.

Stap 1: (de boeking is hier nog niet definitief)

U vult de gegevens van uzelf en uw eventuele medereizigers in. Indien er ook huisdieren mee gaan en dit is toegestaan, vult u hier ook het aantal huisdieren in.

Nadat u het formulier bij stap 1 heeft ingevuld, gaat u naar Stap 2 of Stap 3.
Stap 2 is alleen voor Nederlanders met een adres in Nederland en gaat over eventueel af te sluiten reis- of annuleringsverzekeringen. Het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering is niet verplicht.

Stap 2: eventueel reis- of annuleringsverzekering afsluiten (de boeking is hier nog niet definitief)

Bij stap 2 vult u in of u wel of geen reisverzekering en/of annuleringsverzekering wenst.
Let op: Alleen Nederlanders met een adres in Nederland kunnen hier een verzekering afsluiten. Het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering is dus niet verplicht. U kunt kiezen uit 4 mogelijkheden:
  • geen reisverzekering of annuleringsverzekering afsluiten
  • alleen reisverzekering afsluiten
  • alleen annuleringsverzekering afsluiten
  • reis- en annuleringsverzekering afsluiten

Bij stap 2 ziet u direct de premies van de verzekeringen en kunt u dus al of niet besluiten een verzekering af te sluiten (de polis wordt bij Europeesche Verzekeringen afgesloten, u betaalt rechtstreeks aan hen en krijgt ook rechtstreeks van hen de eventuele polis)

Nadat u stap 2 heeft doorlopen, gaat u naar stap 3.

Stap 3: (hier kunt u de boeking van het aangepaste vakantiehuis definitief maken)

Bij stap 3 ziet u een overzicht van de boeking, de huurprijs van het aangepaste vakantiehuis en de eventuele premie van de reis- of annuleringsverzekering. U kunt bij stap 3 de boeking bevestigen en deze definitief maken. 

Pas nadat u bij stap 3 de boeking definitief heeft gemaakt en het vakje "ja, boek deze vakantiewoning voor mij" heeft aangeklikt is de boeking definitief.

U krijgt dan later een bevestiging van de boeking per e mail van de betreffende touroperator of particuliere huiseigenaar. U ontvangt een huurovereenkomst en factuur voor de betaling van de huur. U kunt bij de meeste touroperators ook inloggen in een persoonlijk dossier,  de boekingsgegevens in zien en de huur online betalen.

U ontvangt na betaling van de huursom:

De exacte gegevens van het aangepaste vakantiehuis, het exacte adres, meestal een routebeschrijving, informatie hoe u de sleutels krijgt en bericht over de wijze van betaling van de bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld de borgsom. Vaak moet de borgsom ter plaatse aan de eigenaar of beheerder van het aangepaste vakantiehuis worden betaald.

Welk bedrag moet u bij boeking aanbetalen?

Bij de meeste touroperators en particuliere huiseigenaren waar wij mee samenwerken, moet u 30 % tot 40 % van het huurbedrag binnen 7 dagen na boeking betalen en het restant uiterlijk 6 weken voor vertrek naar het aangepaste vakantiehuis. Als u een vakantiehuis binnen 6 weken voor vertrek boekt, dient het hele huurbedrag meestal binnen 7 dagen na boeking betaald te worden. Particuliere huiseigenaren kunnen eigen huur- en betalingsvoorwaarden  hanteren.